Pompeo: Nema dokaza da je Bin Salman naredio ubistvo Kašogija

Izvor: RTS, 28.Nov.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Nema dokaza da je Bin Salman naredio ubistvo Kašogija

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da ne postoje direktni dokazi koji povezuju saudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana sa ubistvom novinara Džamala Kašogija prošlog meseca u Istanbulu.
"Nema direktnih izveštaja koji povezuju prestolonaslednika sa naredbom za ubistvo Džamala Kašogija", rekao je Pompeo.
Pompeo i ministar odbrane Džim Matis su, pre toga, u razgovoru sa senatorima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iza zatvorenih vrata, rekli da bi pogoršanje odnosa sa Rijadom bilo pogrešno sa stanovišta nacionalne bezbednost SAD i da saudijsku unutrašnju politiku neće usmeriti u boljem pravcu.
Pompeo je na brifingu u Senatu rekao da je ubistvo Kašogija u Turskoj u oktobru povećalo kritike Vašingtona i medija na Rijad.
Ali, ocenio je, degradiranje američko-saudijskih veza bi bila "velika greška za nacionalnu bezbednost SAD i njihovih saveznika", prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I POMPEO BRANI BIN SALMANA: Nema direktnih dokaza da je prestolonaslednik umešan u ubistvo Kašogija (VIDEO)

Izvor: Kurir, 28.Nov.2018

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da ne postoje direktni dokazi, koji povezuju saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana sa ubistvom novinara Džamala Kašogija prošlog meseca u Istanbulu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.