Poljski desničari održali Marš nezavisnosti

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski desničari održali "Marš nezavisnosti"

Desetine hiljada Poljaka učestvovalo je u maršu povodom "Dana nezavisnosti" u organizaciji nacionalističkih grupa. Osim ovog marša, okupili su se i njihovi protivnici koji su uzvikivali antifašističke slogane i imali zaštitu policije.
Učesnici su palili baklje i petarde stvarajući oblak dima u beloj i crvenoj boji koje čine poljsku nacionalnu zastavu.

Prema procenama gradskih vlasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u maršu je učestvovalo 47.000 ljudi, dok organizatori tvrde da se okupilo 100.000 građana.
"Moramo da se vratimo našim korenima. Naš svet je napustio Boga i hrišćanstvo. Umrećemo kao što umiru nacije Zapadne Evrope", rekao je Robert Bakijevič, lider krovne organizacije koja je organizovala skup, prenosi Rojters.
Osim ovog marša, okupili su se i njihovi protivnici koji su uzvikivali antifašističke slogane i imali zaštitu policije.
Prošle godine, na 100. godišnjicu poljske nezavisnosti, nacionalistima u Varšavi pridružili su se predsednik Andžej Duda i drugi lideri, ali ove godine nisu učestvovali na skupu, navodi AP.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Varšava: Desetine hiljada Poljaka učestvovalo u maršu povodom Dana nezavisnosti

Izvor: Blic, 11.Nov.2019

Desetine hiljada Poljaka učestvovalo je danas u maršu povodom Dana nezavisnosti u organizaciji nacionalističkih grupa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.