Izvor: Blic, 05.Sep.2017, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Evropa briše Poljake iz sećanja na II svetski rat

Minstar odbrane Poljske Antoni Maćerevič optužio je lidere Nemačke i Francuske da žele da izbrišu njegovu zemlju iz "istorijskog sećanja" i umanje tragičnu sudbinu poljskog naroda pod nemačkom čizmom tokom Drugog svetskog rata, prenosi AP.

Maćerevič je izneo svoje primedbe na ponašanje evropskih lidera na obeležavanju 78. godišnjice od nemačkog bomardovanja Sulejova, malog mesta u centralnoj Poljskoj.

Ministar je rekao da želi da podseti nemačku kancelarku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Angelu Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona na dramatično ratno vreme u kojem je poginulo šest miliona Poljaka, a mnogobrojni gradovi i sela bila uništena.

Komentar je izazvala rastuća tenzija između poljske konzervativno-nacionalističke vodeće vladajuće stranke i dvoje evropskih lidera koji su nedavno ukazali na kršenje vlasti u Poljskoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.