Izvor: RTS, 04.Jul.2022, 13:07

Poljak uhapšen zbog umešanosti u ubistvo holandskog novinara Petera de Vrisa

Poljski državljanin (27), osumnjičen za umešanost u ubistvo holandskog novinara crne hronike Petera de Vrisa, uhapšen je, saopštilo je holandsko javno tužilaštvo.
"Uhapšen je osumnjičeni muškarac iz Poljske zbog koordinacije sa ljudima koji su izvršili ubistvo", rekao je portparol tužilaštva Brehtje van de Mosdajk.

Peter de Vris je ubijen prošlog jula u prometnoj ulici u Amsterdamu.
Dvojica muškarca su trenutno na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suđenju zbog sumnje da su izvršila ubistvo.
Ubistvo je u Holandiji izazvalo veliki gnev javnostit, žalost i podiglo zabrinutost, jer je kriminalno podzemlje likvidiralo poznatu javnu ličnost.
De Vris je jedan od najpoznatijih istraživačkih novinara i reportera u Holandiji. Tokom svoje karijere pratio je dešavanja u holandskom podzemlju i brojne važne slučajeve, uključujući otmicu pivarskog magnata Fredija Hajnekena 1983. i misteriozni nestanak Natali Holovej na ostrvu Aruba 2005. godine. 
Poznat je po svojim emisijama u kojima je povremeno razgovarao sa porodicama žrtava i pokušavao da pomogne u nerešenim slučajevima.
Dobijao je pretnje, ali je odbio da ide u pratnji obezbeđenja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poljak uhapšen zbog ubistva poznatog holandskog novinara

Izvor: Blic, 04.Jul.2022

Poljski državljanin (27), osumnjičen za umešanost u ubistvo holandskog novinara crne hronike Petera de Vrisa, uhapšen je danas, saopštilo je holandsko javno tužilaštvo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.