Policija u Hongkongu koristila vodene topove sa drečavo plavom vodom, postoji objašnjenje

Izvor: RTS, 31.Avg.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Hongkongu koristila vodene topove sa drečavo plavom vodom, postoji objašnjenje

Politička situacija u Hongkongu se ne smiruje. Hiljade demonstranata ponovo je okupiralo ulice tog grada, a policija je snažno uzrvratila. I to koristeći vodene topove sa drečavo plavom vodom.
Demonstranti i policija sukobili su se u Hongkongu, a policija je tom prilikom upotrebila vodene topove sa vodom plave boje, što je iznedrilo brojna pitanja širom sveta.

Voda je ofarbana u plavo kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi se obeležili demonstranti koji su učestvovali u protestu. Takav čin policije, insinuira da će u nastavku biti sprovedena velika akcija hapšenja.
Vodeni topovi su prvi put korišćeni na protestima protekle subote, a tada je, takođe prvi put, policija u demonstrante uperila oružje sa pravom municijom.
Protesti u Hongkongu, koji su jedan od najvećih izazova za kineskog predsednika Si Đinpinga od kada je došao na vlast 2012. godine, počeli su u junu zbog protivljenja zakonu o ekstradiciji koji omogućava da se osumnjičenima sudi u Kini, a gde, kako smatraju demonstranti, oni ne bi imali pravično suđenje.
Zakon je u međuvremnu suspendovan, a protesti su prerasli u širu borbu za demokratiju u toj bivšoj britanskoj koloniji koja je 1997. godine vraćena pod kineski suverenitet.
Liderka Hongkonga Keri Lam sastala se sa predstavnicima demonstranata ali ti razgovori nisu urodili plodom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.