Policija u Americi puca na novinare, fotoreporterka ostala bez oka

Izvor: RTS, 30.Maj.2020, 22:26

Policija u Americi puca na novinare, fotoreporterka ostala bez oka

Neredi u Americi posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda eskalirali su i proširili se po mnogim saveznim državama. U Minesoti je situacija kritična, pa su česti sukobi policije i demonstranata.
Nakon slučaja iz Luivila, gde je policajac suzavcem gađao novinarku tokom TV prenosa, u Mineapolisu, koji je na ivici rata, stradala je fotoreporterka.

Linda Tirado, poznata američka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fotoreporterka, politička aktivistkinja, novinarka i spisateljica, ostala je bez jednog oka tokom protesta u Mineapolisu, pošto je policija pogodila gumenim metkom.
Ona je izašla na ulice kako bi fotografisala scene sa ulica, ali je nakon policijske intervencije, zadobila tešku povredu.

"Ono što mislim da se dogodilo jeste da me je pogodio gumeni metak u lice. Eksplodirala mi je očna jabučica, koja je sada prišivena, ali je pitanje da li će biti potrebno još operacija. Vid mi je otišao bez obzira na sve i izgleda da će mi ostati ožiljak", napisala je Linda na tviteru.
Autorka mnogih političkih članaka i knjige "Hand to Mouth: Living in Bootstrap America" ipak je zadržala pozitivan duh.
"Nije moje 'fotografsko' oko, tako da nije kraj karijere. I dalje mogu da vidim cveće i zalaske sunca, samo možda neću moći da kažem koliko su daleko."
Doktori su joj zabranili da šest nedelja izlazi na mesta gde bi moglo da bude suzavca, ali ona ne namerava da odustane od izveštavanja sa protesta.
"Nastaviću da izveštavam iz Mineapolisa dok ne shvatimo kako će me zajedno sa automobilom vratiti kući (Nešvil, Tenesi), pošto ja više ne mogu da vozim", navela je Tirado.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.