Policajci krivi i za smrt Latinoamerikanca u aprilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2020, 23:56

Policajci krivi i za smrt Latinoamerikanca u aprilu

Nalaz obdukcije i unutrašnja policijska istraga potvrdili su da je "fizičko sputavanje" bio faktor u smrti Latinoamerikanca tokom policijskog privođenja u Tusonu u američkoj državi Arizona u aprilu.

Oba izveštaja objavljena su istog dana kada je načelnik gradske policije Kris Magnus objavio da je Karlos Ingram-Lopes preminuo 21. aprila tokom privođenja.

Prethodno je vest o njegovoj smrtni preneo lokalni list Sentinel.

Istragom je utvrđeno da je Ingram-lopes >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (27) preminuo nakon što su ga policajci držali na stomaku licem na dole, dok su mu ruke bile vezane lisicama iza leđa oko 12 minuta, dok mu je na glavu bila stavljena specijalna zaštita u vidu kese, koja štiti policajce od širenja telesnih tečnosti.

Magnus je rekao da je Ingrm-Lopes, prema nalazima patoloiga, umro usled iznenadnog zastoja srca zbog intoksikacije kokainom i uvećanog srca, prenosi Rojters.

Magnus je izostavio da kaže da je još jedan od uzroka smrti, naveden u izveštaju patologa, "fizičko sputavanje".

Šef policije je dodao da je javnost trebalo odmah da bude obaveštena o događaju i za odlaganje okrivio "haos izazvan pandemijom korona virusa".

On je rekao da će ponuditi ostavku gradonačelniku i gradskom veću.

Prema njegovim rečima, tri policajca, dva belca i jedan Afroamerikanac, dali su ostavke zbog smrti Ingram-Lopesa.

Slučaj je obelodanjen nakon višenedeljnih protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POLICAJCI KRIVI I ZA SMRT LATINOAMERIKANCA: Mladić preminuo tokom hapšenja u aprilu, istraga otkrila jezivu istinu VIDEO

Izvor: Kurir, 26.Jun.2020, 07:51

Nalaz obdukcije i unutrašnja policijska istraga potvrdili su da je "fizičko sputavanje" bio faktor u smrti Latinoamerikanca tokom policijskog privođenja u Tusonu u američkoj državi Arizona u aprilu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.