Policajci iz Bafala koji su napali starijeg čoveka braniće se sa slobode

Izvor: VOA, 06.Jun.2020, 20:16

Policajci iz Bafala koji su napali starijeg čoveka braniće se sa slobode

Dvojica policajaca u Bafalu, optužena za napad na demonstranta koji ima 75 godina, izjasnili su se da nisu krivi i pušteni su da se brane sa slobode, bez kaucije. Naredno pojavljivanje pred sudom zakazano je za 20. jul. Ako budu proglašeni krivim za napad drugog stepena, preti im do 7 godina zatvora. Policajci Robert Mekejb i Aron Torgalski, predali su se policiji u subotu ujutru, nakon što je u javnost izašao snimak kako guraju starijeg demonstranta koji je protestovao zbog smrti Džordža Flojda. Tužilac Džon Flun rekao je da su policajci "prekoračili ovlašćenja". Oni su suspendovani u petak, bez prava na platu, nakon što je televizijska ekipa zabeležila njihovo sukobljavanje sa demonstrantom.  Na snimku je čovek koji je identifikovan kao Martin Guđino, koji prilazi policijcima. Dvojica policajaca ga potom odguruju i on udara glavom o beton. Vidi se krv, dok policajci napuštaju to mesto, jedan pokušava da proveri kako je povređeni muškarac, dok ga drugi požuruje da nastavi da hoda.  "U onome što sam ja video u snimku, ima krivičnih elemenata. Videli smo nešto užasno i odvratno, i verujem, nezakonito", naveo je guverner Endrju Kuomo. Svih 57 pripadnika policije u Bafalu, besni zbog suspenzije svojih kolega, takođe su napustili jedinicu za demonstracije, u znak podrške dvojici policajaca. Guđino nije bio dostupan za komentar, ali je u stabilnom stanju. Jedan od organizatora protesta koji ga zna decenijama Džon Vašington kaže da je on aktivista za klimatske promene, dostupne uslove života i protiv policijske brutalnisti. "Radim ovo već 10 godina, ne pamtim protest na kome nije bio Martin. Za šta god da samo protestovali, on je bio sa nama".  Vašington dodaje da je Guđino došao da se bori protiv policijske brutalnosti i očevidno je da nije bio nikakva pretnja policajcima.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pušteni na slobodu policajci koji su gurnuli belog muškarca na ulici VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 06.Jun.2020

Vašington -- Dvojica policajaca, koji su optuženi za napad na 75-ogodišnjeg demonstranta tokom protesta u Bafalu, puštena su na slobodu bez kaucije...Policajci Robert Mekejb i Aron Torgalski, koji su se predali jutros policiji, nakon što je u javnost procureo snimak na kojem se vidi kako guraju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.