Policajac u Atlanti ubio muškarca, traže se očevici

Izvor: RTS, 13.Jun.2020, 21:45

Policajac u Atlanti ubio muškarca, traže se očevici

Muškarac je podlegao povredama nakon što ga je, prema dosadašnjim podacima iz istrage, pripadnik policije iz Atlante pogodio iz vatrenog oružja.
Policija je u 22.33 izašla na teren jer je dobila prijavu da ispred jednog restorana muškarac spava u vozilu koje je parkirano u prolazu.

Nakon što je pao na alko-testu, policija je htela da ga privede, a on se, prema podacima iz istrage, opirao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hapšenju.
U tom  trenutku jedan policajac je izvadio omamljivač, ali ga je muškarac, kasnije identifikovan kao 27-godišnji Rejšard Bruks, oteo. Tada su policajci pucali u njega.
Bruks, inače Afroamerikanac, odveden je u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život.
I jednom od policajaca je ukazana medicinska pomoć jer je povređen tokom privođenja, ali je otpušten iz bolnice.
Državni tužilac je zatražio od javnosti da ako su svedočili ovom događaju, fotografisali ga ili snimili, da se jave policiji.
Šef policije u ovom gradu je podneo ostavku zbog ovog slučaja, javio je Rojters.
Demonstranti su se danas okupili ispred restorana u kom se desio incident. 
U Atlanti su se prethodnih dana održavali masovni protesti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, a mediji sve više izveštavaju o radu policije i sumnjivim slučajevima.
Policija u Oklahomi je, tako, objavila snimak hapšenja iz 2019. godine na kojem se vidi scena slična onoj koja je viđena prilikom hapšenja Džordža Flojda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Okružni patolog smrt Rejšarda Bruksa okarakterisao kao ubistvo

Izvor: VOA, 13.Jun.2020

Patolog okruga Fulton u Džordžiji okarakterisao je smrt Afroamerikanca Rejšarda Bruksa, koji je preminuo u bolnici posle policijske intervencije, kao ubistvo.  Rejšard Bruks je ubijen ispred restorana brze hrane u Atlanti, gde je policija pokušala da ga privede, ali je on uspeo da pobegne. Od...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.