Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2019, 12:05

Pojačana kontrola nepropisnog odlaganja komunalnog otpada

Pojačana kontrola nepropisnog odlaganja komunalnog otpada

Od stupanja na snagu izmena i dopuna Odluke o održavanju čistoće, vezanih za povećanje novčanih kazni, Gradska uprava za inspekcijske poslove preduzela je pojačane mere i aktivnosti u vezi sa kontrolom nepropisnog odlaganja komunalnog otpada na površinama javne namene. U okviru navedenih aktivnosti, a na osnovu donetog Operativnog plana, postupajući komunalni inspektori i komunalna policija izdali su na licu mesta, počiniocima prekršaja osam prekršajnih naloga sa izrečenom novčanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaznom od 25.000,00 dinara, a takođe je izrečen i veliki broj upozorenja.

Takođe, u navedenom periodu, pokrenuto je ukupno 197 upravnih postupaka gde su dati nalozi JKP „Čistoća“ da se ukloni otpad, koji je nepropisno odložen od strane počinilaca koji nisu zatečeni na licu mesta.

Prilikom preduzimanja mera i aktivnosti za kontrolu odlaganja otpada, komunalni inspektori i komunalna policija su preduzimali i preventivne mere koje su se odnosile na obaveštavanje i edukaciju građana, da ne vrše odlaganje otpada suprotno odredbama Odluke o održavanju čistoće, te su se na taj način, u velikoj meri, sprečili prekršaji i štetne posledice.

Odlukom o održavanju čistoće ("Sl.list Grada Novog Sada br. 25/10,3/11,21/11, 13/14, 34/2017, 16/2018 i 31/2019)  predviđene  novčane kazne:

- za pravno lice 150.000, 00 dinara, odgovorno lice u pravnom licu 25,000,00 dinara

-  za preduzetnike 75.000,00 dinara

-  za fizičko lice 25.000,00 dinara

Gradska uprava za inspekcijske poslove će i u narednom periodu nastaviti pojačanu kontrolu i nadzor odlaganja komunalnog i drugog otpada, shodno Odluci o održavanju čistoće na području teritorije Grada Novog Sada.

Apeluje se na građane da ne odlažu komunalni i drugi otpad suprotno Odluci o održavanju čistoće, jer će u suprotnom, biti sankcionisani od strane postupajućih komunalnih inspektora i komunalnih policajaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...


 Povezane vesti

Novosadski komunalci izdali osam kazni od 25.000 dinara zbog bacanja smeća na javne površine

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2019

Komunalni inspektori i komunalna policija izrekli su na licu mesta osam prekršajnih kazni od po 25.000 dinara Novosađanima koji su bacali smeće na javne površine...Takođe, kako navode Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, u prethodnih mesec dana izrečen je i veliki broj upozorenja, a pokrenuto...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.