Pogođeno skladište oružja u Sani, 69 mrtvih

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogođeno skladište oružja u Sani, 69 mrtvih

Najmanje 69 ljudi je poginulo, a 250 ranjeno u eksplozijama, pošto su avioni koalicionih snaga gađali jedno skladište oružja u istočnom predgrađu jemenske prestonice Sane, saopštili su danas medicinski zvaničnici.

Žitelji su rekli da su eksplozije u vojnoj bazi kod planine Nokum, u istočnom pregrađu jemenske prestonice, koje je pogođeno kasno sinoć, trajale danas do podneva. Skladište je ponovo bombardovano danas. Od eksplozija se rasuo šut po naseljenom području >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u podnožju planine. Ista baza gađana je 21. aprila, a u eksplozijama je poginulo 38, a ranjeno 532 ljudi.

Koalicione snage predvođene Saudijskom Arabijom napraviće petodnevnu pauzu u vazdušnim udarima, počev od utorka u 21 sat po srednjoevropskom vremenu, kako bi se obezbedilo dostavljanje humanitarne pomoći.

Saudijska Arabija sa svojim koalicionim partnerima pokrenula je 25. marta operaciju Odlučna oluja, kako bi odbranila vladu predsednika Abd-Rabua Mansura Hadija od napredovanja šiitskih pobunjenika. Operacija je prekinuta 21. aprila, da bi dan kasnije započela druga pod nazivom Obnova nade, usmerena na političke i mirovne napore. Koalicija nije, međutim, isključila mogućnost upotrebe sile u slučaju pretnji i napredovanja Huta unutar Jemena, a povremeni vazdušni udari i granatiranje su nastavljeni.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u sukobima u Jemenu, od kraja marta, poginulo je više od 1.000 ljudi, od kojih najmanje 115 dece.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.