Po prvi put: Žena na čelu

Izvor: B92, 12.Maj.2021, 21:25

Po prvi put: Žena na čelu

Italijanski premijer Mario Dragi imenovao je danas na čelo tajne službe karijernu diplomatkinju Elizabetu Beloni, prvu ženu na tom osetljivom mestu.

Dragi je izabrao ambasadorku Elizabetu Beloni da vodi Odelenje za informacije za bezbednost (DIS), gde će naslediti Djenara Vekionea, saopštila je Vlada.

DIS koji direktno zavisi od Vlade ima zadatak da nadgleda aktivnosti dve agencije za bezbednost - za inostranstvo i za domaću teritoriju zaduženu za kontrašpijunažu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Beloni je imala više prestižnih pozicija u Ministarstvu spoljnih poslova. Italijanska javnost je saznala njeno ime između 2004. i 2008. kada je vodila Jedinicu za krizu u tom ministarstvu, zaduženu za operacije vezane za Italijane koji su oteti, povređeni ili poginuli u inostranstvu u napadima ili prirodnim katastrofama.

Tada se bavila vrlo medijski praćenim stvarima kao što su pregovori za oslobađanje novinarke Danijele Mastrođakomi, iz dnevnika La Republika, otete 2007.u Avganistanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi put žena na čelu tajne službe Italije

Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2021

Italijanski premijer Mario Dragi imenovao je na čelo tajne službe karijernu diplomatkinju Elizabetu Beloni, prvu ženu na tom osetljivom mestu. 

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.