Pitsburg: Okrivljeni za ubistva izjasnio se da nije kriv

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitsburg: Okrivljeni za ubistva izjasnio se da nije kriv

Pitsburg -- Robert Bauers (46), osumnjičeni za masovnu pucnjavu u sinagogi u Pitsburgu, u kojoj je proteklog vikenda ubijeno 11 osoba, izjasnio se na sudu da nije kriv.

On je danas na drugom ročištvu zatražio suđenje uz porotu, prenosi BBC.

Bauers je optužen po ukupno 44 tačke, umesto po prvobitnih 29 tačaka, stoji u danas podignutoj federalnoj optužnici, koji obuhvata zločine iz mržnje prema vernicima, za upotrebu vatrenog oružja i za nanošenje povreda policajcima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tužioci traže smrtnu kaznu, a zvaničnici su napad okarakterisali kao najgori anti-semitski incident u američkoj istoriji.

Kako se navodi, Bauers je u sudnicu došao bez invalidskih kolica i sa previjenim ramenom jer je prilikom razmene pucnjave sa policijom pretrpeo povrede.

On je na ročištvu rekao da je pročitao optužnicu i razumeo optužbe protiv njega, ali nije reagovao kada je čuo da bi mogao da dobije smrtnu kaznu.

Na prvom ročištu Bauers se vozio u invalidskim kolicima i pričao je malo. Bauers je u subotu uleteo u sinagogu i otvorio vatru uz povike "svi Jevreji moraju da umru".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.