Piloti uzalud poštovali preporuke Boinga

Izvor: RTS, 04.Apr.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti uzalud poštovali preporuke "Boinga"

Posada aviona "Etiopijan erlajnsa" koji se srušio prošlog meseca izvršila je sve procedure koje je preporučio "Boing", pokazuju preliminarni izveštaji. Međutim, uprkos naporima, piloti nisu mogli da uspostave kontrolu nad avionom.
Prema istrazi etopskog Ministarstva za saobraćaj, "boing 737 maks 8" je propadao, a piloti nisu mogli da kontrolišu avion.

"Posada je nekoliko puta izvršavala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve procedure koje je obezbedio proizvođač, ali noje bila u mogućnosti da kontrolišu avion", rekla je ministarka za saobraćaj Etiopije Dagmavit Moges na konferenciji za novinare u glavnom gradu Adis Abebi.
U izveštaju se preporučuje da "Boing" proveri sistem kontrole leta, kao i da vazduhoplovne vlasti treba da verifikuju sistem pre nego što se avion ponovo pusti u saobraćaj.
"Boing" je odbio da komentariše preliminarne rezultate dok traje istraga.
Avion "737 maks 8" srušio se 10. marta samo šest minuta nakon poletanja iz Adis Abebe i tada je poginulo 159 ljudi.
To je bila druga nesreća u poslednjih pet meseci. Isti model aviona srušio se u oktobru u Indoneziji, kada je poginulo 189 putnika i članova posade.
Ministarka Moges je rekla da preliminarni izveštaji pokazuju sličnosti između te dve avionske nesreće.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Etiopska posada srušenog aviona 'sledila uputstva Boinga'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Apr.2019

Piloti srušenog aviona Etiopijan erlajnsa sledili su sve predložene procedure za hitne situacije proizvođača aviona Boinga, proizilazi iz preliminarnog izveštaja koji je danas objavila etiopska vlada. Avion tipa Boing 737 Maks osam srušio se 10. marta samo šest minuta posle poletanja iz Adis...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.