Petoro poginulo, više desetina ranjeno tokom sukoba u Bagdadu

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro poginulo, više desetina ranjeno tokom sukoba u Bagdadu

Tokom sukoba demonstranata i policije u centru Bagdada, pet osoba je poginulo, a 60 je ranjeno. Demonstranti su prošli glavni most koji vodi do sedišta iračke vlade, a prišli su i državnoj televiziji.
Iranski zvaničnici su saopštili da su među poginulima četiri demonstranta i jedan policajac. 

Desetine demonstranata mogle su se videti kako trče ulicama, a neki od njih kako nose ranjene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljude, dok su u pozadini odjekivali pucnji, preneo je AP.
Demonstranti su prišli sedištu državne iračke televizije.
Oni su bacali kamenje na snage bezbednosti, koje su se rasporedile sa oklopnim vozilom sa vodenim topom.
U sukobima su korišćeni gumeni meci, bojeva municija i suzavac.
Jedan svedok video je da je poginuo jedan muškarac, kada su snage bezbednosti pucale bojevom municijom u blizini mosta Ahrar, dok je Rojtersov snimatelj video još najmanje četiri poginula.
Desetine hiljada Iračana proteklih dana demonstriralo je u centralnom Bagdadu i širom uglavnom šiitskog južnog dela Iraka pozivajući na svrgavanje političkog sistema.
Protesti su organizovani zbog raširene korupcije, visoke nezaposlenosti i loših javnih usluga.
Snage bezbednosti ubile su više od 250 ljudi u dva talasa protesta od početka oktobra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Žestoki sukobi policije i demonstranata u Bagdadu, žrtve na obe strane

Izvor: Večernje novosti, 05.Nov.2019, 01:10

Svedoci su naveli da su demonstranti trčali ulicama, neki od njih su nosili ranjene ljude, dok su odjekivali pucnji PET osoba je poginulo, a 60 je ranjeno u ponedeljak u sukobima demonstranata i policije u centru Bagdada, gde su demonstranti prošli glavni most koji vodi do Zelene...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.