Pet dana sa mrtvima i povređenima - to treba da prestane

Izvor: B92, 05.Okt.2019, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pet dana sa mrtvima i povređenima - to treba da prestane"

Bagdad -- UN su večeras pozvale na obustavu nasilja u Iraku, petog dana protesta širom zemlje gde je poginulo skoro 100 ljudi, među kojima ima najviše demonstranata.

"Pet dana sa mrtvima i povređenima.... To treba da prestane... Oni koji su odgovorni za nasilje treba da snose posledice", navela je na Tviteru šefica misije UN u Iraku Žanin Henis-Plashart.

Iračka vladina Komisija za ljudska prava saopštila je ranije danas da je gotovo 100 ljudi, većinom demonstranata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubijeno, a 4.000 povređeno od utorka kada su počeli antivladini protesti u Iraku.

Demonstranti su u većini slučajeva ubijeni vatrenim oružjem, naveli su bolnički izvori i dodali da među poginulim ima šest policajaca.

Izvori bliski vlastima saopštili su večeras da je tokom dana ubijeno 14 demonstranata na protestima u raznim četvrtima Bagdada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.