Izvor: RTS, 26.Jan.2021, 14:43

Peskov: Sud, a ne Kremlj, može da proglasi Navaljnog krivim

Kremlj nema prerogativ da proglasi krivim ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, to može da učini samo sud, koji je već doneo presude u vezi sa ovom osobom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući intervju sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa za nedeljnik "Argumenti i fakti".
Dmitrij Peskov navodi da je Aleksej Navaljni više puta, prema ruskim zakonima, proglašavan krivim za zločine. 

"Samo sud može >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da proglasi krivim nekog ruskog državljanina. Znamo da je Navaljni već više puta proglašavan krivim za zločine prema ruskim zakonima i bilo kakve dalje odluke može donositi samo sud. To nije prerogativ Kremlja", rekao je Peskov, preneo je Tas.
Sekretar Saveta bezbednosti izjavio je, u intervjuu, da je Zapadu potreban Navaljni da bi destabilizovao situaciju u Rusiji.
On je rekao i da je ovaj pojedinac više puta grubo prekršio ruske zakone i počinio prevare velikih razmera i da kao ruski državljanin, u skladu sa zakonom, treba da snosi odgovornost za svoje ilegalne aktivnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Sud, a ne Kremlj, može da proglasi Navaljnog krivim

Izvor: Blic, 26.Jan.2021

Kremlj nema prerogativ da proglasi krivim ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, to može da učini samo sud, koji je već doneo presude u vezi sa ovom osobom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući intervju sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa za nedeljnik "Argumenti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.