Peskov: Sastanak Trampa i Kima pomera situaciju sa kritične tačke

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2018, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Sastanak Trampa i Kima pomera situaciju sa kritične tačke

Sastanak Donalda Trampa i Kim Džong Una u Singapuru pomera situaciju sa kritične tačke, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov, prenose RIA Novosti.


On je dodao da rezultate treba analizirati, ali da se sama činjenica neposrednog dijaloga mora pozdraviti.


„Nesumnjivo, takvi sastanci kakvi god da su rezultati, omogućavaju snižavanje napetosti na poluostrvu, pomeraju situaciju od kritičke tačke u kojoj se nalazila bukvalno samo pre nekoliko meseci. To ne može a da ne izazove zadovoljstvo“, rekao je Peskov.


Pri tome, on je naveo da bi bilo pogrešno nadati se da tako stari i kompleksni problem može biti rešen preko noći. Političar je naglasio da samit potvrđuje da je ruska strana i Vladimir Putin biuli u pravu kada su govorili da nema alternative diplomatskim metodama rešenja problema na Korejskom poluostrvu, dok je direktni dijalog jedini način za to.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kremlj pozdravio samit Kim-Tramp kao početak direktnog dijaloga

Izvor: Beta, 13.Jun.2018

Kremlj je pozdravio danas početak "direktnog dijaloga" SAD i Severne Koreje posle prvog susreta Donalda Trampa i Kim Džong Una, upozoravajući istovremeno da severnokorejska kriza ne može da se "reši za jedan sat"."Može samo da se pozdravi činjenica da se takav susret dogodio i početak direktnog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.