Izvor: RTS, 26.Jul.2021, 22:53

Peščana oluja "progutala" grad na severozapadu Kine

Jaka peščana oluja sa oblacima prašine visokim najmanje 100 metara prekrila je drevni grad Dunhuang na severozapadu Kine, prenosi Saut Čajna morning post.
Lokalna policija je bila primorana da sprovede kontrolu saobraćaja na naplatnim rampama i naredi vozačima da vozila skrenu sa brzih puteva, kako bi sačekali da oluja prođe.

Jugoistočno od Dunhuanga su pećine Mogao, koje su pod zaštitom Uneska.
Dunhuang se nalazi na obodu pustinje Gobi, poznatoj po oštroj klimi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NESTVARNA SCENA U KINI: Peščana oluja progutala grad, kamere zabeležile neverovatan prizor (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021

Peščana oluja visoka čak 100 metara pogodila je danas Dunhuang na severozapadu Kine...Lokalna policija uvela je kontrolu saobraćaja na auto-putevima, jer je vidljivost smanjena na manje od pet metara...Kamere su zabeležile neverovatne snimke grada koji nestaje u oluji...Dunhuang se nalazi na ivici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.