Peking: Kina neće dozvoliti rat ili haos na svom pragu

Izvor: RTS, 31.Avg.2017, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking: Kina neće dozvoliti rat ili haos na svom pragu

Situacija na Korejskom poluostrvu je ozbiljna stvar, a ne kompjuterska igra, poručuje kinesko Ministarstvo spoljnih poslova. Peking neće dozvoliti rat na svom pragu, kažu u Ministarstvu odbrane te zemlje.
Upitan da prokomentariše tenzije na Korejskom poluostrvu, portparol kineskog Ministarstva odbrane Ren Guoćeng rekao je da Kina nikada neće dozvoliti rat ili haos na svom pragu.

Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kinesko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je situacija na Korejskom poluostrvu ozbiljna stvar, a ne kompjuterska igra.
Portparolka Ministarstva Hua Čuenjing je tako odgovorila na pitanje tokom konferencije za novinare da li su moguće nove sankcije protiv Pjongjanga i dodala: "Za žaljenje je što su pojedine zemlje samo primenile sankcije, ne obazirući se na rezoluciju Saveta bezbednosti UN koja poziva na dijalog."
Severna Koreja je potvrdila da je u utorak ispalila raketu koja je preletela Japan, i da je pogodila ciljane vode u Tihom okeanu.
Raketa "hvason 12" srednjeg dometa, čije lansiranje je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong Un, "presekla je nebo iznad ostrva Hokaido i rta Erimo duž unapred određene putanje leta i tačno je pogodila ciljane vode u severnom Tihom okeanu", izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.
"Biće još lansiranja balističkih raketa u kojima će Tihi okean biti meta i u budućnosti", prenela je KCNA, citirajući Kima.
Raketa je, prema navodima južnokorejske vojske, ispaljena iz regiona u blizini Pjongjanga oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu, letela je oko 2.700 kilometara i dostigla visinu od 550 kilometara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kina: Nećemo rat na našem pragu, nije to PC igrica

Izvor: Mondo, 31.Avg.2017

Kina nikada neće dozvoliti rat ili haos na svom pragu, poručio je danas portparol kineskog Ministarstva odbrane, Ren Gućiang, povodom zahuktavanja ratnohušlkačke retorike SAD i Severne Koreje...Foto: AP Photo/Screenshot..On je to izjavio na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare, upitan da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.