Patrušev: Britanija odlučila da postane nosilac antiruske kampanje u svetu

Izvor: Vostok.rs, 16.Jan.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrušev: Britanija odlučila da postane nosilac antiruske kampanje u svetu

Velika Britanija je odlučila da postane nosilac antiruske kampanje u svetu, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev u intervjuu za „Rosijsku gazetu“.
Patrušev navodi da na taj način aktuelne britanske vlasti pokušavaju da povećaju svoj kredibilitet i „objedine podeljeno društvo“. „Danas je došlo do toga da o većini značajnih odluka Bele kuće britansko rukovodstvo saznaje iz medija. Pritom, Velika Britanija nije uspela da zadrži čak ni ulogu lidera Starog sveta. Kontinentalna Evropa već je umorna od jednostrane i arogantne politike Londona, koja po staroj navici pokušava da diktira svoja ’pravila igre‘. Potvrda za to je ’bregzit‘, koji odvaja Britance od Evrope“, zaključio je Patrušev.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.