Patrijarh Porfirije: Zafranović predstavio novi scenario za film o Jasenovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2021, 20:13

Patrijarh Porfirije: Zafranović predstavio novi scenario za film o Jasenovcu

Patrijarh SPC Porfirije objavio je večeras na Instagramu da je njemu i ministarki kulture Maji Gojković reditelj Lordan Zafranović predstavio novu verziju scenarija za film o stradanju u logoru Jasenovac, a koji je rađen na osnovu teksta Arsena Diklića "Deca Kozare".

Patrijarh je ocenio da je tema apsolutnog zla, čija je, kako je naglasio, manifestacija logor u Jasenovcu, "jedna od večnih umetničkih tema koja nikada neće biti do kraja iscrpljena".

Uz to je pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve koji to mogu da pomognu realizaciju filma o stradanju nevinih u Jasenovcu, a posebno dece.

"U prijateljskom razgovoru koji sam inicirao, veliki reditelj Lordan Zafranović predstavio je Maji Gojković, ministru kulture, i meni novu verziju scenarija filma o stradanju u logoru Jasenovac, čija osnova je tekst Arsena Diklića 'Deca Kozare", naveo je patrijarh na Instagramu i objavio fotografiju sa Zafranovićem i Gojković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zafranović predstavio novi scenario za film o Jasenovcu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2021

BEOGRAD - Patrijarh SPC Porfirije objavio je na Instagramu da je njemu i ministarki kulture Maji Gojković reditelj Lordan Zafranović predstavio novu verziju scenarija za film o stradanju u logoru Jasenovac, a koji je rađen na osnovu teksta Arsena Diklića "Deca Kozare".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Porfirije: Pomozite realizaciju filma o logoru Jasenovac reditelja Lordana Zafranovića

Izvor: Danas, 14.Sep.2021

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije pozvao je danas sve koji imaju mogućnost da pomognu realiziciju filma reditelja Lordana Zafranovića o stradanju u logoru Jasenovcu u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.