Papa pozvao na sveopštu bitku protiv pedofilije

Izvor: RTS, 24.Feb.2019, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa pozvao na "sveopštu bitku" protiv pedofilije

Na završetku vanredne konferencije o sprečavanju pedofilije među sveštenstvom, poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja pozvao je na "sveopštu bitku" protiv te gnusne pojave. Ističe da bi je trebalo "iskoreniti sa lica zemlje".
Papa je obećao da Rimokatolička crkva "neće štedeti napore" da privede počinioce pravdi, te da neće zataškavati ili potcenjivati zlostavljanje, preneo je Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << .

Takođe je obećao da će smernice nacionalnih biskupskih konferencija za sprečavanje i kažnjavanje počinilaca biti preispitane i pojačane.
Papa je naveo da se najveći broj slučajeva seksualnog zlostavljanja dece događa u porodici, ali da je to zlo još skandaloznije kada se desi u katoličkoj crkvi, "jer je to potpuno nespojivo sa njenim moralnim autoritetom i etičkim kredibilitetom", javio je AP.
U Vatikanu je organizovan četvorodnevni samit u cilju razrade strategije kojom bi se sprečila pedofilija u redovima sveštenika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa objavio rat pedofiliji: Izbrisaćemo je s lica zemlje!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2019

Papa Franja je na završetku vanredne konferencije o sprečavanju pedofilije među sveštenstvom pozvao na "sveopštu bitku" protiv te gnusne pojave koju bi trebalo "izbrisati sa lica zemlje", prenosi Tanjug...Papa je obećao da Rimokatolička crkva „neće štedeti napore“ da privede počinioce...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.