Papa pozvao na hitnu akciju protiv plastike u morima

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2018, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa pozvao na hitnu akciju protiv plastike u morima

Papa Franja pozvao je danas na hitnu konkretnu akciju u borbi protiv problema plastike koja zagađuje svetska mora i okeane, i izrazio žaljenje što nema efikasnih zakona za zaštitu svetskih voda.

On je, kao jedan od prioriteta očuvanje životne sredine, uputio je poruku čiji cilj je da aktivira hrišćane i druge da se obavežu da će spasti ono što on naziva "impresivnim i fantastičnim" poklonom od Boga - "velike vode i sve što one sadrže", prenosi AP.

"Na žalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mnogi napori često ne uspevaju zbog nedostatka efikasne regulacije i sredstava kontrole, posebno u pogledu zaštite morskih područja izvan nacionalnih granica. Ne možemo dozvoliti da naša mora i okeani budu zagađeni beskonačnim poljima plutajuće plastike", napisao je papa.

Papa se osvrnuo i na politiku raznih zemalja da spreče migrante koji pokušavaju do njih da dođu preko mora i pomolio se za vode koje neće biti znak podele naroda već susreta za ljudsku zajednicu.

"Molimo se da oni koji rizikuju svoje živote u moru u potrazi za boljom budućnošću budu sigurni", rekao je papa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Papa poziva da čuvamo "fantastičan" božiji dar i žali se na zakone

Izvor: B92, 02.Sep.2018, 08:18

Papa Franja pozvao je na hitnu i konkretnu akciju u borbi protiv problema plastike koja zagađuje svetska mora i okeane. On je izrazio žaljenje što nema efikasnih zakona za zaštitu svetskih voda...On je, kao jedan od prioriteta očuvanje životne sredine, uputio poruku čiji cilj je da aktivira hrišćane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.