Papa poželeo mir u srcima, porodicama i svetu

Izvor: Press, 01.Jan.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa poželeo mir u srcima, porodicama i svetu

Papa Franja poželeo je danas u svom novogodišnjem obraćanju hiljadama vernika i turista na Trgu svetog Petra u Vatikanu mir u svetu.
Poglavar Katoličke crkve je izrazio "želju da nikad više ne bude rata" i dodao "Mir je uvek moguć. Moramo da radimo na njemu", prenela je agencija AP.

Papa je među okupljenim vernicima uočio transparent na kojem je pisalo: "Molitva je osnov mira" i istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se slaže sa tim.

Pre obraćanja na Trgu svetog Petra papa je održao misu u Bazilici svetog Petra, tokom koje se pomolio za blagoslove za "čitavu ljudsku porodicu" i zatražio od Boga da nam "podari mir u srcima, mir u porodicama i mir među narodima".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Papa poželeo mir u srcima, porodicama i svetu

Izvor: Studio B, 01.Jan.2015

Papa Franja poželeo je danas u svom novogodišnjem obraćanju hiljadama vernika i turista na Trgu svetog Petra u Vatikanu mir u svetu...Poglavar Katoličke crkve je izrazio "želju da nikad više ne bude rata" i dodao "Mir je uvek moguć. Moramo da radimo na njemu", prenela je agencija AP...Papa je...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.