Papa nastavlja posetu Poljskoj misom u Krakovu

Izvor: VOA, 30.Jul.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa nastavlja posetu Poljskoj misom u Krakovu

Papa Franja je tokom današnje mise u Krakovu apelovao na katoličke sveštenike i kaludjerice da se maksimalno predaju onima kojima je potrebna pomoć te "otvore vrata i srca" i time obnovio svojevremeni apel Svetog Jovana Pavla drugog. Poglavar Rimokatoličke crkve je tokom mise u Svetilištu Svetog Jovana Pavla drugog, istakao kako Isus želi da njihova crkva "bude crkva koja se stalno kreće napred i otvara prema svetu". Papa će večeras održati bdenje sa stotinama hiljada mladih hodočasnika u jednoj ogromnoj dolini u južnoj Poljskoj.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Papa: Odgovor na terorizam ne može da bude još više terora

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2016, 09:02

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja poručio je noćas na molitvenom bdenju u mestu Bžegi kraj Krakova, na jugu Poljske, da u današnjem svetu koji jeste u ratu odgovor na mržnju ne može da bude još više mržnje, a na terorizam još više terora i apelovao na mlade da pokažu odraslima kako se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.