Papa: Strahovi ne smeju da spreče prihvatanje imigranata

Izvor: RTS, 14.Jan.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Strahovi ne smeju da spreče prihvatanje imigranata

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja izjavio je da se uzajamni strahovi imigranata i njihovih novih zajednica mogu razumeti, ali da to ne sme da spreči prihvatanje migranata.
"Lokalne zajednice se ponekad plaše da će pridošlice poremetiti uspostavljeni poredak, da će im ukrasti nešto što su dugo gradili, dok se pridošlice boje konfrontacije, osude, diskriminacije, neuspeha", rekao je papa na misi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u crkvi Svetog Petra.

Prema njegovim rečima, sumnja i strahovi nisu greh, prenosi Rojters.
"Greh je dozvoliti da ti strahovi odrede naše reakcije, ograniče naše izbore, ugroze poštovanje i velikodušnost, podstiču neprijateljstvo i odbacivanje", poručio je papa povodom Svetskog dana migranata i izbeglica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Papa: Strah nije greh, greh je pustiti da strah prevlada

Izvor: Blic, 14.Jan.2018

Papa Franja izjavio je danas da se uzajamni strahovi imigranata i njihovih novih zajednica mogu razumeti, ali da to ne sme da spreči prihvatanje migranata...- Lokalne zajednice se ponekad plaše da će pridošlice poremetiti uspostavljeni poredak, da će im ukrasti nešto što su dugo gradili, dok se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.