Palice za golf i dvoglavi orao – predsednički grb samo za Trampa

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palice za golf i dvoglavi orao – predsednički grb samo za Trampa

Tokom obraćanja američkog predsednika Donalda Trampa na studentskom samitu, iza njega se pojavio predsednički grb koji nimalo nije bio nalik zvaničnom američkom grbu. Umesto jednoglavog, na slici je bio prikazan dvoglavi orao koji u svojim kandžama drži ništa drugo do palice za golf.
Izmenjeni predsednički grb je prikazan nakon dvanaestominutnog video-snimka koji prikazuje Trampov put do Bele kuće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Na slici se umesto jednoglavog orla koji se nalazi na američkom predsedničkom grbu nalazio dvoglavi orao, koji veoma liči na dvoglavog orla na ruskom grbu.
Vašington post navodi da se dvoglavi orao nalazi i na zastavama Srbije, Albanije i Crne Gore. 
Pored toga, u izmenjenoj verziji grba orao drži palice za golf u svojoj levoj kandži umesto tradicionalnih strela, a svežanj novca u desnoj kandži umesto maslinove grančice.

Iz Bele kuće sumnjaju da se organizatorima potkrala greška, kao i da su verovatno pronašli onlajn sliku i pogrešno je upotrebili.
"Nikada nismo videli sporni grb pre nego što se pojavio na video-snimku", rekao je zvaničnik Bile kuće i dodao da o tome nisu ništa znali.
Članovi konzervativne grupe koja je organizovala samit saopštili su da su otpustili člana svog tima koji je bio odgovoran za emitovanje video-snimka u okviru kojeg je i prikazan sporni grb.
Istakli su da veruju da nije bila u pitanju zlonamerna greška, već da se u brzini potkrala, ali da je svakako, kako kažu, neprihvatljiva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.