Izraelske snage ubile petoro Palestinaca tokom racije na Zapadnoj obali

Izvor: VOA, 26.Sep.2021, 11:28

Izraelske snage ubile petoro Palestinaca tokom racije na Zapadnoj obali

Izraelske snage ubile su petoro Palestinca tokom racije na okupiranoj Zapadnoj obali u nedelju, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja. Izraelski premijer Naftali Benet u saopštenju je rekao da su izraelske snage izvele operaciju protiv "terorista Hamasa koji su se spremali da izvedu neposredne terorističke napade". On nije pomenuo žrtve, a portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) nije imao direktan komentar o napadima. Izraelski zvaničnici već dugo izražavaju zabrinutost da Hamas, koji vlada Pojasom Gaze, namerava da ojača na Zapadnoj obali i izazove protiv svog rivala - palestinske vlasti, koju podržava Zapad. Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su tri Palestinca ubijena u selu Bidu na zapadnoj obali, severozapadno od Jerusalima. U saopštenju se navodi da je još jedan Palestinac ubijen u Burkinu, selu u blizini palestinskog grada Dženina. U izvještajima koje prenose glavne radijske kuće i informativne veb stranice navode da su najmanje četiri militanta ubijena u racijama na nekoliko lokacija na Zapadnoj obali s ciljem hvatanja pripadnika Hamasa.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Sukobi na Zapadnoj obali – ubijena četiri Palestinaca, Izrael tvrdi da je reč o teroristima

Izvor: RTS, 26.Sep.2021

Najmanje četiri Palestinaca ubile su izraelske oružane snage tokom operacije hapšenja na Zapadnoj obali. Izraelski premijer tvrdi da je operacija bila usmerena protiv pripadnika Hamasa koji su planirali da izvedu terorističke napade. . Izraelski vojni potparol izjavio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.