Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2020, 16:15

Palestinski zvaničnik oboleo od KOVIDA-19 odveden u izraelsku bolnicu u Tel Avivu

Generalni sekretar Izvršnog komiteta Palestinske oslobodilačke organizaCije (PLO), Saeb Erekat, oboleo od KOVIDA-19, primljen je danas u bolnicu u Tel Avivu pošto mu se stanje pogoršalo, saopštio je njegov kabinet.

Izraelska hitna pomoć je u pratnji izraelskih vojnika stigla danas popodne u Erekatov dom na Zapadnoj obali da ga preveze u bolnicu, objavio je izraelski TV Kanal 12.

Izraelski mediji na hebrejskom jeziku javljaju da je Palestinska uprava zatražila od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Izraela da se Erekat leči u Tel Avivu.

Šezdesetpetogodipnji Erekat bio je u izolaciji kod kuće u gradu Jerihonu pošto je dijagnostikovano da boluje od KOVIDA-19, a u početku osećao samo blage simptome, uključujući povišenu temperaturu.

Smatra se da je Erekat izložen visokom riziku od komplikacija koje izaziva zaraza koronavirusom jer je 2012. imao srčani udar, a 2017. godine su mu presađena pluća jer je godinama bolovao od pulmonarne fibroze.

Erekat je bio jedan od arhitekata privremenog mirovnog sporazuma s Izraelom 1993. godine, potpisanim u Beloj kući, nazvanim "Oslo" po norveškoj prestonici gde se tajno pregovoralo.

Bio je jedan od glavnih pregovarača s Izraelom od 1995. godine i predvodio mnogobrojne runde pregovora palestinske delegacije dve decenije, a i dalje ima važnu ulogu u palestinskoj politici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Saeb Erekat u bolnici zbog pogoršanja stanja

Izvor: B92, 18.Okt.2020

Visoki palestinski zvaničnik Saeb Erekat, koji je zaražen korona virusom, prevezen je večeras u bolnicu u Jerusalimu nakon što mu se pogoršalo stanje...Izraelske vlasti dale su Erekatu (65) dozvolu da bude hospitalizovan u izraelskoj bolnici ''Hadaša'' u Jerusalimu nakon što mu se tokom poslednjih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.