Palestinci ispalili 80 granata, Izrael poslao borbene avione

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci ispalili 80 granata, Izrael poslao borbene avione

Izraelska vojska poslala je borbene avione na "terorističke mete" nakon što su palestinske ekstremističke organizacije Hamas i Islamski džihad u zajedničkoj baražnoj vatri ispalili iz Pojasa Gaze 80 granata na jug Izraela, a u znak osvete zbog sinoćnjeg ubistva sedam pripadnika Hamasa.
Izraelski mediji objavili su da je šestoro ljudi ranjeno kada je jedan od palestinskih projektila pogodio autobus, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uključujući i 19-godošnjaka koji je u kritičnom stanju.

Sedam ubijenih pripadnika ekstremističke organizacije Hamas sahranjeni su danas u Pojasu Gaze u prisustvu više hiljada ljudi. Tokom sahrane maskirane naoružane osobe u kamuflažnim uniformama uzvikivale su "osveta", prenosi AP.
Rojters je objavio da su izraelski televizijski kanali prikazali snimak pogođenog autobusa koji gori, crni dim koji kulja ka nebu, bljesak svetlosti koji prati eksploziju zbog dejstvovanja izraelskog sistema protivvazdušne odbrane "Gvozdena kupola" na palestinske rakete.
Izraelska vojska objavila je noćas da je "Gvozdena kupola" presrela dve rakete ispaljene iz Pojasa Gaze, a da se najmanje sedam puta oglasio sistem upozorenja na raketni napad u Regionalnom savetu Eškol, koji se graniči sa Pojasom Gaze, upozoravajući lokalno stanovništvo na moguće raketne napade.
Hamas je prethodno saopštio da su izraelske snage ubile jednog od njenih komandanata tako što su ušle civilnim vozilom u Pojas Gaze.

AP navodi da je Hamas izneo detalje o iznenadnom nasilju koje je sinoć izbilo između Izraela i ekstremista u Pojasu Gaze baš u trenutku kada je delovalo da dve strane imaju manje sukoba, koje vode već mesecima.
U saopštenju Hamasa je navedeno da su pripadnici ove organizacije nakon ubistva njihovog komandanta krenuli da jure vozilo iz kojeg je pucano, što je pokrenulo izraelske vazdušne udare u kojima je stradalo još pet ekstremista.
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu skratio je posetu Parizu i vratio se u Izrael nakon izbijanja nasilja duž granice sa Pojasom Gaze, preneo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NAPETO U POJASU GAZE: Palestinci pogodili izraelski autobus, odmah PODIGNUTI BOMBARDERI! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 12.Nov.2018

Palestinski medicinski zvaničnici objavili su da su u izraelskim vazdušnim napadima na severu Pojasa Gaze ubijene dve i ranjene tri osobe, prenosi AP.    

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.