Pakistan odbija da izruči SAD Bin Ladenovu mladu suprugu

Izvor: Blic, 05.Maj.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan odbija da izruči SAD Bin Ladenovu mladu suprugu

Pakistan i Amerika zapali su u diplomatski spor oko sudbine Bin Ladenove najmlađe supruge Amal al Sadeh (27), koju su pakistanske vlasti juče odbile da stave pod međunarodno starateljstvo i da Amerikancima dopuste da je ispitaju.

Amal je tokom akcije protiv Bin Ladena pokušala da svojim telom zaštiti supruga, te je tom prilikom ranjena u nogu.

Amerikanci nisu mogli da je povedu sa sobom, jer se jedan od helikoptera za evakuaciju srušio, pa su je zarobile paksitanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snage i sada se nalazi na lečenju u vojnoj bolniciu Ravalpindiju.

Pakistanske vlasti su, međutim, juče odbile da dopuste Amerikancima da je u bolnici ispitaju, najverovatnije zbog optužbi da je Pakistan godinama prikrivao međunarodne teroriste i spora koji se između ove zemlje i SAD u međuvremenu oko toga začeo.

Al Sadehova, naime, tvrdi da je podrodica u Pakistanu živela još od 2005, a moguće je da zna i detalje koji bi sa njihovim boravkom povezali nekog od akistanskih zvaničnika ili pripadnika obaveštajne službe.

Pakistan bi je, međutim, kao jemensku državljanku, nakon lečenja mogao izručiti u Jemen, i u tom slučaju Amerikanci najverovatnije nikada ne bi doznali ono što Al Sadehova ima da ispriča.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pakistan odbija da izruči SAD Bin Ladenovu najmlađu suprugu

Izvor: Blic, 05.Maj.2011

KARAČI/VAŠINGTON - Pakistan i Amerika zapali su u diplomatski spor oko sudbine Bin Ladenove najmlađe supruge Amal al Sadeh (27), koju su pakistanske vlasti juče odbile da stave pod međunarodno starateljstvo i da Amerikancima dopuste da je ispitaju. ..Amal je tokom akcije protiv Bin Ladena pokušala...

Nastavak na Blic...

Bin Ladenova žena izmakla Amerima?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2011, 01:48

Pakistanske vlasti odbile su da stave pod međunarodno starateljstvo Amal al Sadeh (29), najmlađu suprugu Osame Bin Ladena, i da Amerikancima dopuste da je ispitaju. Amal je tokom akcije protiv vođe Al Kaide ranjena u nogu u pokušaju da zaštiti supruga, a njena dalja sudbina mogla bi da bude uzrok...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.