Pajtić: Francuzi u Vojvodinu uložili 540 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Francuzi u Vojvodinu uložili 540 miliona evra

BEOGRAD - Francuska preduzeća su u Vojvodinu od 2000. godine uložila 540 miliona evra i zaposlila 3.500 ljudi, izjavio je danas predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić.

Na sastanku sa delegacijom francuskih privrednika u Beogradu, Pajtić je kazao da je Francuska treći po značaju investitor u Vojvodinu, posle Nemačke i Italije.

Pajtić je dodao da očekuje da će tokom posete članovi francuske delegacije "ostvariti kontakte" koji će povećati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj francuskih preduzeća u Vojvodini i iznos njihovih investicija.

U francuske investicije u Vojvodini ubrojana su ulaganja svih preduzeća čije je sedište u Francuskoj, zbog čega se podaci o investicijama ne poklapaju sa statističkim podacima koji uzimaju u obzir poreklo novca.

Ambasador Francuske u Srbiji Žan Fransoa Teral rekao je da je poseta francuske delegacije organizovana u okviru napora da se ojačaju odnosi dve zemlje koji su započeli nedavnom posetom predsednika Srbije Borisa Tadića toj zemlji.

"Potrebno je da francuska preduzeća saznaju kakva je Srbija danas, da je to zemlja koja se razvija, ima potencijal i koja će pristupiti EU", rekao je Teral.

Delegacija francuskih privrednika danas je započela trodnevnu posetu Srbiji gde se sastala sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, potpredsednikom Vlade Božidarom Đelićem i predsednikom Tadićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.