Pad američkih aviona nadomak Japana, jedan pilot stradao

Izvor: RTS, 06.Dec.2018, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad američkih aviona nadomak Japana, jedan pilot stradao

Nakon sudara dva američka aviona marinaca koja su se srušila u more kod obale Japana jedan od pronađenih marinaca je preminuo a drugi je u dobrom stanju, navedeno je u saopštenju američkih marinaca. U saopštenju se dodaje da se potraga i spasilačke operacije za preostalom petoricom marinaca nastavljaju.
Iz Marinskog korpusa SAD saopštili su da su u incidentu, koji se dogodio oko dva časa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ujutru po lokalnom vremenu, učestvovala dva aviona, avio-cisterna "lokid martin" KC-130 i lovački avion "mekdonel daglas" F/A-18, tokom rutinske trenažne misije dopune goriva u letu, prenosi AP.

U saopštenju marinaca navodi se da su avioni pali oko 320 kilometara od obale Japana, a japanski zvaničnici izjavili su da se incident dogodio na oko 100 kilometara od japanske obale, gde su dva pilota i pronađena.
U avio-cisterni bilo je pet članova posade, dok je lovac imao dva člana posade.
Uzrok pada dva aviona za sada nije poznat i pokrenuta je istraga. Potraga za preostalim pilotima i članovima posade i dalje traje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sudar dva američka borbena aviona u Japanu, petoro marinaca nestalo

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2018

TOKIO - Avion-cisterna i lovački avion američkih Marinaca srušili su se danas nadomak obale Japana, pronađene su dvije osobe, a pet se vode kao nestale.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.