Ovo je potpuno uništenje, ceo Portoriko bez struje (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2017, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je potpuno uništenje", ceo Portoriko bez struje (VIDEO)

Uragan Marija, nakon što je na ostrvu Dominika odneo sedam života, stigao je do Portorika i bez struje ostavio celo ostrvo, s oko tri i po miliona ljudi.

Ranije su u francuskim Antilima poginule najmanje dve osobe. Uragan je, kako su naveli zvaničnici, uništio sve što mu se našlo na putu. Gradonačelnica glavnog grada San Huana Karmen Julin Kruz izjavila je da je uništenje gotovo potpuno. "Život kakav smo poznavali se promenio", rekla je.

Guverner Portorika Rikardo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Roselo je rekao: "Ovo je najstrašnija oluja veka ili čak moderne istorije".

Uragan Marija stigao do Portorika kao oluja četvrte kategorije, sa udarima vetra od 230 km na čas, saopštio američki Nacionalni centar za uragane. Uragan u Portoriku čupa drveće, kida i nosi sve pred sobom.

"Ovo je potpuno uništenje. Portoriko više neće biti isti... Ovo je događaj istorijskih razmera", rekao je portparol guvernera Karlos Merkader.

Oluja je bila toliko snažna da je pokvarila radare Nacionalne meteorološke službe na ostrvu.

Hiljade stanovnika Portorika pobegli su u skloništa. Guverner Roselo je na Tviteru objavio da se skriva ukupno " više od 11.000 ljudi i 580 kućnih ljubimaca".

Meteorolog Derek van Dam izjavio je da bi ovo mogla biti najgora oluja koja je ikada pogodila Portoriko.

"Najgore tek dolazi", upozorio je.

Marija je 13. oluja na Atlantiku ove godine, sedmi uragan ove sezone i četvrti veliki uragan jači od 3. kategorije - nakon Harvija, Irme i Hosea. Za sada nema podataka o smrtnim slučajevima ili težim povredama na ostrvu s 3,4 miliona ljudi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uragan Marija uništio Portoriko, cijela zemlja bez struje, raste broj mrtvih: "Najgore tek dolazi"

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2017, 08:02

Uragan Marija, nakon što je na ostrvu Dominika odnio sedam života, stigao je do Portorika i bez struje ostavio cijelo ostrvo, s oko tri i po miliona ljudi...Ranije su u francuskim Antilima poginule najmanje dvije osobe. Uragan je, kako su naveli zvaničnici, uništio sve što mu se našlo na putu...“Informacije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.