Otkrivena sudbina nestalog aviona koji je leteo ka Antarktiku

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena sudbina nestalog aviona koji je leteo ka Antarktiku

Vojska Čilea u najnovijem saopštenju otkrila šta se desilo sa transportnim avionom sa 38 putnika VAZDUHOPLOVNE snage Čilea potvrdile su da se vojni transportni avion sa 38 putnika, koji je išao ka Antarktiku, srušio.- Pretpostavlja se da se avion srušio imajući u vidu količinu goriva i, zbog toga, ograničenu mogućnost aviona da se održi u vazduhu – rekao je general Francisko Tores na konferenciji za medije. Pročitajte još: Nestao avion sa 38 putnika: Gubi mu se >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << svaki trag sat vremena nakon poletanja ka AntarktikuAvion se uputio u bazu na Antarktiku, kontakt je izgubljen sat vremena po poletanju, a vlasti su nekoliko sati kasnije saopštile da nisu optimistične.Vojska je ranije saopštila da je pokrenula akciju potrage i spasavanja.U pitanju je avion "C-130 Herkules" u kom je bilo 17 članova posade i 21 putnik, među kojima troje civila.Avion je poleteo iz Punta Arenasa u ponedeljak u 16.55 sati po lokalnom vremenu, a kontakt je izgubljen nešto posle 18 sati.General vazduhoplovnih snaga Eduardo Moskeira je za lokalne medije rekao da avion nije uputio poziv za pomoć, navodi BBC.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Srušio se čileanski avion sa 38 osoba, u toku potraga za preživelima

Izvor: RTS, 10.Dec.2019

Čileanski transportni avion "herkules" C-130 srušio se sa 38 putnika i članova posade, javljaju čileanski mediji. Avion je poleteo iz baze Punto Arenas i leteo je ka Antarktiku. U toku je potraga za nestalim avionom. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.