Otkazano hiljade letova zbog očekivanog nevremena na severoistoku SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Mar.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazano hiljade letova zbog očekivanog nevremena na severoistoku SAD

Jako nevreme i mećava će prema najavama meteorologa pogoditi veliki deo severoistočnog dela SAD naredna dva dana zbog čega su aviokompanije već otkazale oko 4.000 letova u tom delu zemlje.

Upućeno je upozorenje na mećavu za Njujork i delove Nju Džersija i južnog dela države Konektikat od noćas pa tokom većeg dela dana sutra, sa očekivanim naletima vetra do 90 kilometara na čas i lošom vidljivošću.

Njujork bi mogao da dobije do pola metra snega, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Boston, a Filadelfija oko 30 centimetara, a glavni grad SAD, Vašington, oko 25 centimetara.

Vebsajt koj prati letove Flajtaver (FlightAware) saopštio je da su Američke aviokompanije otkazale oko 4.000 letova danas i sutra zbog nevremena koje će poremetiti putovanja na severoistoku SAD.

Prema Flajtaveru, više od 1.100 letova otkazano je danas i više od 2.800 sutra.

Danas je otkazano najviše letova u Čikagu, dok je sutra najviše letova otkazano za Vašington, Njujork i Boston.

Očekuje se da bi slab sneg mogao da počne da pada večeras i da se pojača tokom noći, a najveće padavine su predviđene sutra tokom dana.

Zvaničnici upozoravaju na moguća plavljenja na obali i nestanke struje.

Gradončelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je danas da će škole u Njujorku sutra biti zatvorene i pozvao stanovnike da izbegavaju nepotrebna putovanja.

"Spremamo se za veliku oluju sutra i Njujorčani treba takođe da se pripreme za sneg i opasne uslove na putu", rekao je on.

Ovo zahlađenje dolazi nedelju dana pošto su u toj oblasti temperature bile porasle na preko 15 stepeni.

Dok se američka istočna obala priprema za sneg, nevreme prolazi kroz srednji zapad SAD, gde su bila brojna otkazivanja letova i najveće snežne padavine od sredine decembra. Pogođene su države Minesota i Mičigen, gde zbog nevremena od prošle srede neki delovi još nemaju struje.

Sastanak Tramp-Merkel odložen zbog nevremena u SAD

Sastanak američkog predsednika Donalda Trampa s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predviđen za utorak u Vašingtonu, odložen je zbog nevremena na severoistoku SAD, saopštila je večeras Bela kuća.

"Tramp je razgovarao s nemačkom kancelarkom i dogovorili su se da odlože sastanak zbog loših vremenskih prilika", izjavio je portparol Bele kuće Šon Spajser.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sastanak Tramp-Merkel odložen zbog nevremena u SAD

Izvor: Beta, 13.Mar.2017

Sastanak američkog predsednika Donalda Trampa s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predvidjen za utorak u Vašingtonu, odložen je zbog nevremena na severoistoku SAD, saopštila je večeras Bela kuća."Tramp je razgovarao s nemačkom kancelarkom i dogovorili su se da odlože sastanak zbog loših...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.