Osveta iračke vojske, ubijena tri člana ISIS

Izvor: B92, 22.Jan.2022, 15:49

Osveta iračke vojske, ubijena tri člana ISIS

Iračke snage sigurnosti ubile su trojicu terorista Islamske države u jutrošnjoj raciji na severu Iraka.

Ova akcija dolazi samo dan pošto su teroristi ubili 11 iračkih vojnika, javila je agencija Anadolija.

"Iračke snage izvršile su upad u skrovište terorističke organizacije ISIS u Samari, severno od pokrajine Saladin, ali teroristi su odbili da se predaju i otvorili su vatru, što je primoralo iračke vojnike da uzvrate", rekao je policijski kapetan Samir al-Šahabi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Antiteroristička operacija usledila je dan nakon što je 11 iračkih vojnika ubijeno u napadu kojeg su teroristi ISIS izveli na vojni položaj u istočnoj pokrajini Dijala.

ISIS je u leto 2014. godine okupirao Mosul i niz susednih regiona, a združenom operacijom iračkih snaga, region je oslobođen nakon nešto manje od četiri godine.

Stalnu bezbednosnu pretnju u Iraku i dalje predstavljaju uspavane ćelije ISIS koje i dalje izvode napade, a najčešće u provincijama Kirkuku, Salahadinu i Dijali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.