Osumnjičeni za ubistvo novinarke: Sad traži imunitet u zamenu za informacije

Izvor: B92, 23.Nov.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za ubistvo novinarke: Sad traži imunitet u zamenu za informacije

Glavni osumnjičeni u istrazi o ubistvu malteške novinarke Dafne Karuane Galisije 2017. godine, zatražio je imunitet u zamenu za informacije koje zna o slučaju.

Izjavili su izvori bliski istrazi.

Jorgen Feneš zatražio je danas imunitet kako bi policija mogla da nastavi njegovo ispitivanje. Policijski izvori su naveli da se osumnjičeni žalio i na bolove u leđima i da je potom prebačen u bolnicu.

Kasnije je policija saopštila je Feneš oslobođen uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kauciju ali da mora da ostane barem 24 sata u bolnici zbog lekarskih pregleda.

Jorgen Feneš, koji je uhapšen pre tri dana, je hotelijer i direktor i suvlasnik Elektrogasa, energetske kompanije Malte kojoj je 2013. država dodelila izgradnju elektrane na gas u vrednosti od nekoliko miliona evra.

Osam meseci pre pogibije od eksplozije bombe podmetnute u njen automobil, novinarka je pisala o jednoj kompaniji koja podmićuje malteške političare, a novinarskom istragom posle njene smrti je utvđeno da je ta kompanija - Fenešova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glavni osumnjičeni za UBISTVO NOVINARKE u zamenu za informacije o slučaju, postavio USLOV POLICIJI

Izvor: Blic, 24.Nov.2019, 13:13

Glavni osumnjičeni u istrazi o ubistvu malteške novinarke Dafne Karuana Galicia zatražio je u subotu imunitet u zamenu za informacije o tom slučaju, rekli su u subotu dobro obavešteni izvori.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.