Osumnjičeni za trovanje Skripalja lekar vojne tajne službe?

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za trovanje Skripalja lekar vojne tajne službe?

Drugi od dvojice Rusa koji su osumnjičeni za pokušaj trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Velikoj Britaniji doktor je u ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi (GRU), objavio je istraživački portal "Belingket".
Kako prenosi Rojters, Belingket, koji se bavi obaveštajnim pitanjima, naveo je da je njegovo pravo ime Aleksandar Jevgenjevič Miškin (39), >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a ne Aleksandar Petrov, što je ime pod kojim ga je prošlog meseca Velika Britanija optužila.

Britanski tužioci optužili su Petrova i još jednog muškarca, označenog kao Ruslan Boširov, da su nervnim gasom "novičok" u martu ove godine u Solsberiju pokušali da otruju Skripalja i njegovu ćerku.
Belingket je prošlog meseca identifikovao Boširova kao pukovnika GRU čije je pravo ime Anatolij Čepiga.
Londonska policija odbila je da komentariše spekulacije o pravom identitetu optuženih i ponovila da veruje da su oni koristili lažna imena.
Rusija odbacuje svaku umešanost u trovanje Skripaljevih, a dvojica optuženih su u Moskvi izjavili da su putovali u Britaniju kao turisti i da su u Solsberi išli da vide katedralu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slučaj Skripalj: Drugi osumnjičeni Aleksander Miškin

Izvor: Radio 021, 09.Okt.2018, 10:04

Aleksander Miškin je putovao u Veliku Britaniju pod imenom Aleksander Petrov, navodi istraživački sajt...BBCSergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su u martu, ali su oboje preživeli..Aleksander Miškin je drugi osumnjičeni u slučaju Salzberi, saznaje BBC...The Bellingcat, istraživački...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.