Osumnjičen za prevaru: Bivšem poslaniku EP preti zatvor do deset godina

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičen za prevaru: Bivšem poslaniku EP preti zatvor do deset godina

Bivšem poslaniku Narodne partije Austrije (OVP) u Evropskom parlamentu Rihardu Zeberu preti zatvorska kazna u trajanju do deset godina.

On je osumnjičen za krivično delo teške prevare za vreme svog mandata.

Suđenje protiv Zebera trebalo bi da se održi početkom iduće godine u Insbruku, a a njemu se prebacuje da je od 2004. do 2014. godine, koliko je bio poslanik u Evropskom parlamentu, predavao lažne ugovore i račune jednog eksternog savetnika za usluge koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu pružene.

Ukupan iznos malverzacija je 409.956 evra, što je iznad 300.000 evra, zbog čega mu preti kazna do deset godina zatvora ukoliko bude osuđen.

Uz njega optužen je i tadašnji savetnik, jedan rumunski državljanin.

"Konkretno je prvi optuženi predavao lažne ugovore o račune eksternog pružalaca usluga podrške, ali usluge nisu pružene", ukazuje Tužilaštvo za borbu protiv korupcije.

Novac dobijen uz takve ugovore i račune direktno je prebacivan na račun savetnika i to u periodu od 2006. do 2010. godine.

Zeber, koji je aktuelno direktor kancelarije za vezu austrijske pokrajine Tirol u Briselu, negira optužbe i kaže da je veoma iznenađen optužnicom.

"Nije moj način da radim uz velike formalnosti", pravda se austrijski političar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivšem poslaniku Evropskog parlamenta prijeti do 10 godina zatvora

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2019

BEČ - Bivšem poslaniku Narodne partije Austrije (OVP) u Evropskom parlamentu Rihardu Zeberu prijeti zatvorska kazna u trajanju do deset godina pošto je osumnjičen za krivično djelo teške prevare za vrijeme svog mandata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.