Ostavka kiparskog ministra pravde zbog slučaja serijskog ubice

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka kiparskog ministra pravde zbog slučaja serijskog ubice

Kiparski ministar pravde Jonas Nikolau podneo je danas ostavku zbog slučaja serijskog ubice koji je šokirao ostrvo posle izveštaja o propustima u istrazi prijava nestalih osoba.

Nikolau je rekao da je podneo ostavku zato što se radi o pitanju savesti i principa navodeći da nije lično uključen u istragu tog slučaja. On je rekao da on ne snosi odgovornost za moguće propuste policije u prvobitnom odgovoru na prijave nestalih osoba.

Ministar je rekao da je ključni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razlog koji je doveo do njegove ostavke, koju je kiparski predsednik Nikos Anastasijadis prihvatio, to što se te omaške u istrazi odnose ne samo na policiju nego i na stavove i percepcije društva koje nikom ne idu na čast.

Smatra se da se radi o prvim serijskim ubistvima na Kipru, u kojima je kapetan kiparske vojske priznao da je ubio sedam žena i devojčica, strankinja. Sva tela žrtava još nisu nađena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kipar: Ministar pravde podneo ostavku zbog slučaja serijskog ubice

Izvor: B92, 02.Maj.2019

Kiparski ministar pravde Jonas Nikolau podneo je ostavku zbog slučaja serijskog ubice koji je šokirao ostrvo posle izveštaja o propustima u istrazi...Nikolau je rekao da je podneo ostavku zato što se radi o pitanju savesti i principa navodeći da nije lično uključen u istragu tog slučaja. On je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.