Oskrnavljeno pravoslavno groblje u Kninu

Izvor: Blic, 03.Jan.2013, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljeno pravoslavno groblje u Kninu

Vandali su oskrnavili pravoslavno groblje kod hrama Svetog velikomučenika Georgija u Kninu, saopšila je danas Eparhija dalmatinska.

Groblje je oskrnavljeno juče oko 16.00 časova, a oštećena su mnoga grobna mesta, spomenici, krstovi, polupane vaze sa cvećem i razbacane po groblju.

"Počinioci nisu prezali da usred bela dana počine takvo nedelo. Nažalost, hram i groblje permanentno su meta vandalizma, pa se pitamo dokle će ovo da traje", kažu u Eparhiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Policija je obaveštena o ovom nemilom događaju i izvršila je uviđaj.

"Kako smo informisani, četvorica su zatečena na groblju ili kod groblja u momentu dolaska policije, negirajući da su to oni počinili?! Nadamo se da će počinioci biti pronađeni i da će se prema njima primeniti adekvatne zakonske mere", dodaje se u saopštenju Eparhije dalmatinske.

Povezane vesti: Oskrnavljeno srpsko groblje u selu Žač Knin: Privedeni maloletnici koji su provalili u crkvu Svetog Georgija Još jedna provala u kninsku crkvu u Sinobadima

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oskrnavljeno pravoslavno groblje u Kninu

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2013

KNIN - Vandali su oskrnavili pravoslavno groblje kod hrama Svetog velikomučenika Georgija u Kninu, saopšila je danas Eparhija dalmatinska.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.