Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Centralna Evropa uspela da se odbrani od migracija

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas da su zemlje centralne Evrope uspele da "sačuvaju identitet" i odbrane se od migranata."Uspeli smo da se odbranimo, uspeli smo da u ovaj region ne dođu oni koje ne želimo ovde da vidimo", rekao je Orban u Subotici na konferenciji s premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Prema njegovim rečima, mnoge zemlje zapadne Evrope imaju značajne muslimanske zajednice i da će način na koji bude uređen njihov suživot sa "autohtonim stanovništvom" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u velikoj meri odrediti dalje tokove budućnosti Evrope.

Orban je naveo da je EU sada mnogo manje ugrožena migracijama preko Balkana, a da trenutno glavni problem predstavlja severna Afrika.

Mađarski premijer je naveo da je stav njegove vlade prema migracijama "strog, ali ne i bezdušan".

"Mađarska ima program dostavljanja pomoći tamo gde je problem nastao, umesto da problemi dolaze kod nas", naveo je Orban, i dodao da veruje da će se ispravnost takvog stava potvrditi na izborima za Evropski parlament.

Orban se zahvalio Srbiji na "velikodušnosti" jer je Beograd prihvatio izgradnju ograde na mađarskoj granici 2015. godine.

"Srbija je imala koristi od ograde jer ako migranti vide da ne mogu dalje preko Srbije onda će ih manje dolaziti", izjavio je mađarski lider.

On je migracionu politiku nazvao "zajedničkim uspehom posle zajedničkog razmišljanja".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Orban: EU potrebno da što pre primi Srbiju

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Apr.2019

SUBOTICA - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je Evropskoj uniji potrebno da što pre primi Srbiju u članstvo zbog ukupnog podsticaja rasta u EU i da se Mađarska trudi da se što pre uvidi da će Srbija u EU biti od koristi za sve..."Ako se Srbija ne priključi EU to će se mnogo odraziti....

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.