Optužnice protiv ruskih državljana zbog mešanja u izbore u SAD

Izvor: RTS, 16.Feb.2018, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice protiv ruskih državljana zbog mešanja u izbore u SAD

Američko federalno tužilaštvo je saopštilo da je podiglo optužnice protiv 13 ruskih državljana i tri ruska entiteta zbog mešanja u predsedničke izbore u SAD 2016.
Optužnice koje je podigla kancelarija specijalnog tužioca Roberta Malera navode da su ruski državljani koristili lažne objave na društvenim mrežama kao i oglase koje su prevarom kupovali u ime Amerikanaca kako bi uticali na javno mnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom predizborne trke između Donalda Trampa i demokratskog kandidata Hilari Klinton, navodi AP.

Ove optužnice su do sada najdirektnije tvrdnje o ilegalnom ruskom mešanju u izbore.
One su rezultat Malerove istrage o ruskoj umešanosti u američke izbore, navodi AP.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da još nije upoznat sa optužnicama.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je tvrdnje SAD da su se ruski državljani mešali u američke izbore nazvala apsurdnim.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVET NA NOGAMA! AMERIKA BRUTALNO "UDARILA" NA RUSIJU!

Izvor: BKTV News, 16.Feb.2018

Američke vlasti zvanično su optužile 13 državljana i tri organizacije iz Rusije za navodnu umešanost u rusku intervenciju u američke predsedničke izbore 2016. godine, objavilo je Ministarstvo pravde SAD...Iz dokumenata sledi da je u vezi s ovim slučajem već formirana federalna komisija u Vašingtonu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.