Optimističan kraj nedelje za svetska tržišta akcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optimističan kraj nedelje za svetska tržišta akcija

Akcije na svetskim berzama završavaju nedelju u plusu, pri čemu su skoku indeksa na Volstritu najviše doprineli dobici tehnoloških i industrijskih kompanija, ali i banaka.

Većina evropskih akcija takođe je danas na pozitivna, budući da je nemački indeks DAKS porastao za 2,0 odsto, britanski FTSE 100 za 1,7, a francuski KAK 40 za 1,5 odsto, prenosi agencija AP.

Na Volstritu širi indeks S&P 500 porastao je za 20 poena ili 0,8 odsto, na 2.656 poena, industrijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dau Džons za 166 poena ili 0,7 odsto, na 24.536 poena, a tehnološki Nasdak za 44 poena ili 0,6 odsto, na 7.128 poena.

Međutim, deonice automobilske kompanije "Tesla" pale su čak za 9,8 odsto, na 31,33 dolara, pošto je objavila da će otpustiti sedam odsto svoje radne snage u sklopu nastojanja da sreže troškove.

U Aziji, japanski indeks Nikei 225 je porastao za 1,3 odsto, hongkoški Hang Seng za 1,2 odsto, a južnokorejski Kospi za 0,8 procenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strmoglav pad "Tesle"

Izvor: B92, 18.Jan.2019

Njujork -- Akcije na svetskim berzama završavaju nedelju u plusu, skoku indeksa na Vol stritu najviše doprineli dobici tehnoloških i industrijskih kompanija, ali i banaka...Većina evropskih akcija takodje je danas na pozitivna, budući da je nemački indeks DAKS porastao za 2,0 odsto, britanski FTSE...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.