Opozicija u Venecueli glasala protiv promene Ustava

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2017, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija u Venecueli glasala protiv promene Ustava

Pristalice opozicije u Venecueli su masovno glasale protiv predloga predsednika Nikolasa Madura za promenu Ustava na nezvaničnom referendumu na kojem se izjasnio 7,1 milion od 19 miliona glasača koliko Venecuela ima.

Venecuela je uputila "jasnu poruku vlastima i svetu", rekla je rektorka Univerziteta Sesilija Garsija Aroća i dodala da je u Venecueli glasalo 6,5 miliona, a u inostranstvu 700.000 ljudi.

Jedini incident se dogodio uveče kada su naoružani napadači pucali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na jedno glasačko mesto u Karakasu i ubili jednu ženu, a troje ljudi ranili.

Glasanje je održano dve nedelje pre izbora ustavotvorne skupštine, koji će opozicija bojkotovati jer smatra da su pravila za izbor delegata nedemokratska i u korist vlasti. Predsednik Maduro je ipak pozvao opoziciju na pregovore.

Ankete pokazuju da samo petina Venecuelanaca podržava promene Ustava koji je 1999. doneo pokojni predsednik Ugo Čaves.

U tromesečnim protestima protiv Madurove socijalističke vlasti poginulo je 90 osoba, a opozicija koja ima većinu u Parlamentu, poziva na gradjansku neposlušnost.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.