Oluja rušila krovove po Engleskoj i Velsu

Izvor: Blic, 11.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja rušila krovove po Engleskoj i Velsu

Delovi Velike Britanije pogođeni su velikim nevremenom, jakim pljuskovima i vetrom, koji je dostizao brzinu od 130 kilometara na sat. Oluja je u Velsu obarala drveće, a na jugozapadu Engleske 10.000 ljudi je ostalo bez struje.

U Engleskoj i Velsu na snazi je 36 upozorenja na opasnost od poplave, a zvaničnici se plaše da bi voda mogla da pređe preko zaštitnih nasipa. „Britiš ervejz" je u nedelju uveče otkazao nekoliko letova na domaćim linijama sa aerodroma „Hitrou". Prelazak preko Lamanša do Francuske i između Velsa i Irske je otkazan, dok je luka Dover zatvorena zbog vetra od 130 metara na sat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.