Oluja Hoze pretvorila se u uragan i kreće se ka Malim Antilima

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2017, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja Hoze pretvorila se u uragan i kreće se ka Malim Antilima

Američki centar za uragane saopštio je večeras da je oluja Hoze ojačala i prešla u kategoriju uragana.

Centar je naveo da su propratni vetrovi novog uragana jačine oko 120 kilometara na čas, što je prva od pet kategorija jačine uragana i kreće se brzinom od 26 kilometara na čas prema zapadu i severozapadu.

Hoze je trenutno oko 1.700 kilometara od arhipelaga Malih Antila, koji se nalaze između Karipskog mora i Atlanstkog okeana.

Deo Kariba je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pogodio uragan Irma, pete, najjače katogorije prema Safir-Simpsonovoj skali određivanja jačine vetra.

Prema prvim informacijama, dve osobe su stradale i pričinjena je orgromna šteta na ostrvima Sveti Martin i Sveti Vartolomej.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.