Oliver Varhelji dobio zeleno svetlo Odbora EP

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Varhelji dobio "zeleno svetlo" Odbora EP

Kandidat Mađarske za evropskog komesara za proširenje i susedstvo, Oliver Varhelji, dobio je podršku Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.
Varhelji je dobio "zeleno svetlo" od Odbora, pošto je zaključeno da su dodatni odgovori koje je dao u pisanoj formi zadvoljili članove tog tela Evropskog parlamenta, prenosi mađarski javni servis.

Time se otvara put da nova Evropska komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Ursulom fon der Lajen na čelu stupi na dužnost 1. decembra.
"Neću biti vezan, niti pod uticajem bilo koje izjave ili pozicije bilo kog premijera, bilo koje zemlje ili bilo kog predstavnika bilo koje vlade", naveo je Varhelji u pisanom odgovoru na dodatna pitanja članova Odbora, prenosi portal Politiko.
Varhelji je saslušan prošle nedelje pred istim odborom EP, ali je na inicijativu socijaldemokrata odlučeno da će morati da odgovori na dodatna pisana pitanja.
Varhelji trenutno služi kao ambasador Mađarske pri EU.
Prethodni mađarski kandidat za funkciju evropskog komesara, Laslo Tročanji, nije prošao saslušanje pred Odborom za pravna pitanja EP zbog, kako je rečeno, sukoba interesa.
Tročanji je suspendovan zbog nejasnoća u vezi sa funkcionisanjem njegove advokatske kancelarije, koju je osnovao dok je bio ministar pravde u vladi Viktora Orbana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađar Varheji DOBIO "ZELENO SVETLO" odbora EP za komesara za proširenje

Izvor: Blic, 18.Nov.2019

Kandidat Mađarske za evropskog komesara za proširenje i susedstvo, Oliver Varheji, dobio je danas podršku Spoljnopolitičkog odbora Evropskog paralmenta.

Nastavak na Blic...

Mađarske reakcije: Nesporna stručnost Olivera Varheljija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 11:36

Mađarski kandidat za komesara Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliver Varhelji je, nakon dodatnih pitanja na koja je morao pismeno da odgovori, dobio „zeleno svetlo“ Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta (AFET), a njegov sad već sigurni izbor različito su prokomentalisale...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.